האם חובה שתהיה בגרות בכימיה?

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

29/03/2010 | 16:09 | מאת: אאא

שלום! בקרוב אני מגייסת לצה"ל ויש לי כוונה להירשם לעתודה ללימודי רפואת השיינים. הייתי רוצה לדעת אם על מנת להתקבל ללימודי רפואה בפקולטה בירושלים יש חובה שתהייה בגרות בכימיה? כי בבית הספר שלי אין מגמה שכזו.אני במגמות אלקטרוניקה ופיזיקה 5יח"ל אנגלית ומתמטיקה?האם זה מספיק? תודה מראש... אאא

30/03/2010 | 16:43 | מאת:

לא משנה אם מוותרים על בחינת בגרות בכימיה - הכימיה היא בסיס ללימודי רפואה ורפואת שיניים .בלי הכשרה מתאימה בכימיה אין לך סיכויים לעבור משנה ראשונה לשניה וכנ"ל גם משנה שניה לשלישית . בשנה הראשונה כימיה כללית כימיה אורגאנית וכימיה פיזיקלית ובשנה השניה ביוכימיה ופיזיולוגיה המצריכים ידע מעמיק בכימיה ובהמשך חמרים דנטליים וכימיה אוראלית ןפרמקולוגיה המצריכות ידע מעמיק ואין זמן ללמד אותך את החומר הנלמד בכיתות התיכון שאותו אפשר רק להקיף בחצי שנה מרוכזת של לימודים אקסטרניים -בלעדי זה חבל לך על הזמן!!

30/03/2010 | 21:41 | מאת: אאא

לא ברור לי...כוונתך היא שתנאי הקבלה לא מחייבים ציון בגרות בכימיה? אך אני כן זקוקה לידע שנרכש במגמה שכזו? בנוסף...חוץ מלימודים אקסטרניים...יש אפשרות ללמוד את החומר שנלמד בכימיה בתיכון באמצעות קורסים מהצד באוניברסיטה בירושלים??האם מועברים קורסים שכאלו?