מומחה חניכיים

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

23/03/2010 | 22:13 | מאת: שמעון

שלום, האם יש תואר מומחה חניכיים השונה מרופא חנייכים? או האם המצב הוא שופא חנייכים לאחר קבלת התואר צריך לעבור התמחות ורק אז הוא הופך למומחה חניכיים?

26/03/2010 | 03:44 | מאת:

המושג רופא חניכיים צמת מתוך המחסור החמור בפריודונטים המומחים ואחוז הרופאים שהתמחו בתחום אך לא עברו את מבחני המומחיות או לחילופין לא נגשו למבחנים אלו .הצורך בכאלה נוצר בעיקר במרפאות השינים של קופות החולים והתאגידים .על רקע של התעסקותם של רוב הפריודונטים בהשתלות של שתלים המכניסים יותר ופחות בטיפולים קורטיביים של ההחניכיים .זה בנוסף לאותם עולים חדשים שעברו התמחות בתחום בארץ אחרת ולא יכולים לעמוד בדרישות הקשות של המועצה המדעית של הר"ש לעשות שנת מחקר ולחזור על מספר שנים של התמחות וכמובן להיבחן במבחן קשה . מכאן צא ןחשוב אם הרופא חניכיים שלך הוכשר דיו כדי לטפל בך או שאתה מעדיף מי שהתמחה במוסד אקדמי מוכר והצליח בבחינה הבודקת את הידע והמיומנות שלו ונקרא מומחה לפריודונטיה .אני הייתי מעדיף מומחה ומפקפק באחידות הידע והמיומנות של "רופא חניכיים"שהוא תואר בלי כיסוי.