סיכויי קבלה.

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

28/11/2009 | 00:20 | מאת: דן

שלום, אני מעוניין ללמוד רפואת שיניים ואיני עומד כרגע ברף הקבלה. ע"פ האינטרנט מופיעה שצריך פסיכומטרי מעל 650 וממצוע בגרות 10.5. הפסיכומטרי שלי הוא 651 וממוצע הבגרות שלי 10.2. באפשרותי להשלים שלוש בגרויות ולעלות את ממוצע הבגרות שלי. השאלה שלי היא האם משתלם לי המאמץ בלהגיע בדיוק לרף הקבלה? האם יש לי סיכוי להתקבל ללימודים גם אם ציוני לא גבוהים מאוד? תודה רבה.

28/11/2009 | 04:50 | מאת:

כמי שמסכם היום 38 שנות פעילות במקצוע רפואת שיניים אני יכול לומר לך דווקא כלכלית יש מקצועות מכניסים הרבה יותר -מעשר אצבעות שלך לא תתעשר אף פעם אך תוכל בהחלו לקיים רמת חיים טובה מאוד ואולי לחסוך מעט לפנסיה .אבל היא עם אנשים שאתה והיצירתיות שלך באים לידי ביטויבשיפור איכות חייהם והמראה שלהם .זה כף !!!

28/11/2009 | 07:38 | מאת: ד"ר חיים נוימן

בשנה האחרונה התקבלו בתל אביב כ40 סטודנטים מתוך כ 700 שהגישו מועומדות... גם בהדסה וגם בתל אביב הכיתה מורכבת מיותר בנות מבנים. ההסבר לכך הוא שמקצוע רפואת השיניים כבר לא מפרנס את העוסקים בו כבעבר ולכן הפך להיות המקצוע של המפרנס השני במשפחה... הסטטיסטיקה באירופה מראה כי מכלל רופאי השיניים יש כ 74% נשים והמגמה נמשכת לכן, כפי שציין ידידי היקר ד"ר גרינבאום, אם זה בדמך אז לך על זה, אבל אם אתה ללא ממש נעול דוקא על זה אז תיטיב באם תבדוק אפשרויות נוספות. הבעיה הנוספת העומדת על הפרק היא כוונת המדינה להלאים את רפואת השיניים הפרטית, ואם זה יקרה, וכנראה שאכן זה יקרה, אז יכולתההשתכרות במקצוע תצנח באופן דראסטי, ועל כן דן ידידי, תחטיב באםתבדוק ותחשוב על משהוא אחר..... בידידות, חיים נוימן

02/12/2009 | 14:45 | מאת: ד"ר חיים נוימן

"יעדים" פופולאריים היום על סטודנטים לרפואת שיניים הם הונגריה וצכיה היות ורמת הלימודים גבוהה ושפת הלימוד היא אנגלית