הצילו!!

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

08/03/2010 | 13:46 | מאת: הראל

אני בהריון שני , שבוע 40+1 עם צירים כבר חודש וחצי , פתיחה של 1 ס"מ , מחיקה 70% . אם אני לא אלד עד סופ"ש הבאה אני אזדקק לזירוז כפי שהיה לי בהריון הקודם ..בלון 12 שעות (סיוט עלי אדמות!) ופיטוצין בלידה אח"כ . בא לי לבכות , אני ממש בדכאון ! לא יודעת עוד מה לעשות .. עשיתי : הליכות של שעה כל יום , יחסי מין , תה עלי פטל 3 כוסות ביום , דיקור סיני לפני שבוע , קניתי קאלוגל של הומגליל (בדרך אלי בדואר)מה עוד לעשות ???? הצילו !!! אני לא מוכנה לעבור בלון שוב

10/03/2010 | 16:03 | מאת: עדי דרור

הראל שלום. נראהלי שכרגע הדבר הכי חשוב - על אף הקושי העצום, הוא למצוא את הדרך להירגע.כשאנחנו בסטרס, הגוף שלנו מפריש הורמונים שמדכאים לידה!!! במישור הפרקטי בלבד - טיפול דיקור אחד לא מספיק לזירוז, אפשר וצריך לחזור עליו כל יומיים עד ללידה. טיפולים נוספים שיכולים לעזור - רפלקסולוגיה, דמיון מודרך וטיפול במים (ג'והארה) מה שנראה לי מאוד חשוב, הוא שתנסי למצוא מטפל/ת שמעוררים בך תחושת ביטחון שילוו אותך עד הלידה, ואולי גם במהלכה, על מנת שלא חשוב מה בדיוק יקרה , את עדיין תקבלי תמיכה רגשית וטיפולית תוך כדי התהליך. גם לידה של פיטוצין ואפידורל יכולה להיראות אחרת לחלוטין ולקחת הרבה פחות זמן כשיש אשת מקצוע תומכת ומנוסה לידך שמסייעת לך בטכניקות טבעיות. כתבי לי אם תרצי המלצות למלוות לפני ותוך כדי לידה, וצייני מאיזה אזור את ואיפה את מתעתדת ללדת. 2 דברים אחרונים - ראשית, תתיעצי עם מספר רופאים ותנסי להבין האם את חייבת לעבור זירוז כבר בסופ"ש או שניתן להמתין (יש כאלו שממתינות עד שבוע 42), שנית, פעמים רבות הפחד מפני מה שעברנו בלידה הראשונה "תוקע" ומפריע לנו בלידה השניה, אני שוב מציינת כמה חשוב שתפני לאשת מקצוע מתאימה (מטפלת/דולה) שתעזור לך לעשות עיבוד וחוויה מתקנת ללידה הקודמת. שיהיה לך המון בהצלחה, אני מאחלת לך לידה קלה ומוצלחת :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה