ניתוח סטומה כן או לא ?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/03/2013 | 10:13 | מאת: ישראל

שבת שלום.בחדשים האחרונים התחלתי מתכיפות ודחיפות בהטלת שתן (כולל צריבה אשר בינתיים נעלמה).הגעתי במצב זה לבי"ח הדסה ושם נקבע בבדיקת שתן גם במעבדות אבו כביר (בדיקה ל-PCR) כי זה שלילי השתן כל הזמן עכור ואין גם בתוצאות לתרבית-נמצאו שפע של תאי דלקת ללא תאי גידול.גם בדיקות CPR לקלמידיה היו שליליות. טופלתי בציפרוקסין ובדוקסילין - אין צריבה אולם הריצות לשירותים לא פסקו. בצילום ציסטוגרם רואים שלפוחית קטנה עם דופן חלקה ולאחר מלוי של 50-30 סמ"ק יש רפלוקס דו צדדי בשני הצדדים דרגה 4. הצעתו של פרופסור מהדסה י-ם וכן דעה שניה של פרופסור מתל-השומר ממליצים על ניתוח הטיית השתן למוביל בפתח הבטן(סטומה) כולל דעה של הרב פירר. בשלב זה עד למועד הניתוח שלע"ע נקבע לעוד לאחדשיים - משתשמש אני במשך כשבוע בפנרוס ואפשר לומר כי המצב הוא הכי נוח אולם סביר-. שאלתי אם האם הנושא של פנרוס יכול לשמש כחלופה לניתוח (לא קל) של סטומה? ואם לא אז מדוע? עלי לציין כי אני ב 69, סובך מפגיעות גפיים(מלחמת ששת הימים) + מחלת מעיים UC שכ-6 שנים לא פעילה, סכרת, שבעה צינטורי לב + מעקפים כשבגוף נשארו מספר סטנסים (הלב לא נפנע)וכן בלחץ דם. מטופל באספירין,נורמלול,רפאסל.גולוקומין וגלובן,ליפיטור ואזטרול וויטמינים. פניתי אליך ולו בגלל השאלה הרצינית האם להמשיך לחשוב ולתכנן ניתוח סטומה או שמבחינה בריאות כדאי חהמשיך ולנסות את הפנסרוס ועד מתי? אודה על מענה לשאלה זו כי דבר זה מדיר שינה מעיני.

17/03/2013 | 20:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ישראל, חסרים המון פרטים כדי לענות על שאלה כזו: תפקודי כליה , הסיבה שהביא לכך שיש לך שלפוחית קטנה עם ככל הנראה רפלוקס משני. אינני אוהב לחוות דעתי בפורום על מקרים מורכבים אני לא מכיר הייטב. עם זאת נראה לי שעל הפניו הפתרון שיחיד שלך זה הגדלת שלפוחית (אוגמנטציה) וככל הנראה סטומה. פנרוז אינו בא בשחשבון שכן סביר להניח שיש לך לחצים גבוהים מאוד בשלפוחית השתן אני מבין בהחלט את החששות שלך מהניתוח אך חשוב בסופו של דבר לעשות את הדבר הנכון רפואה שלמה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה