אבודרט לא עוזר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/01/2013 | 09:16 | מאת: יוסי

שלום רב יש לי ערמונית מוגדלת 62^64*62 PSA 16.8 עברתי ביופסיה והתוצאה שלילית האורולג המליץ לקחת שתי תרופות אבודרט ואלפא קל AVODART 0.5MG ( רופות ALFU-KAL XL 10 MG TAB אני לוקח את הכדורים כברלמעלה מ שנה אבל אין תוצאות גודל הערמונית נשאר אותו דבר PSA התיצב על 10.8 שאלתי האם להפסיק כי אין תועלת או שיש צורך לקחת שנתים את האבודרט כדי שזה ישפיע או כמובן האם יש לך רעיון אחר

12/01/2013 | 20:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יוסי, חסרים המון פרטים כדי לענות על השאלות שלך. ראשית חושב לבדוק אותך כדי לוודא שאין חשד סרטן של הערמונית, רמת ה- PSA הרי גבוהה ולכן יש לשקול ביצוע ביופסיה נוספת. חשוב להעריך את חומרת התסמינים שלך , לעיתים אני מבצע למטופלי בדיקת זרימת שתן ואף בדיקת אורודינמיקה כדי לקבוע אם יש מקום לניתוח. האוודארט בד"כ מביא לאפקט המאקסימאלי שלו אחרי חצי שנה , אם אין לך שיפור תחת טיפול משולב זה יתכן שצריך לחשוב על פתרון אחר. יוסי יקירי, תעשה לעצמך טובה , תפנה לאורולוג טוב ותנהל איתו את כל הדיון. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה