היצרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/08/2012 | 07:38 | מאת: רונן

שלום בן 23 בשנת 2009 אבחנו לי ע"י ציסטוסקופיה ללא היצרות בשופכה אבל היצרות יחסית בצוואר כיס השתן. טופלתי בקדקס ואומניק בגלל שלא חשתי בטוב הפסקתי את הטיפול ונתנו לי לקחת פרמיקסון אני לא יודע עד כמה זה עוזר... כל הזמן יש לי צריבות בזמן מתן שתן לפעמים כאילו אני משתין אש. השתן יוצא מקוטע בטיפות וזרם חלש. (בדיקות שתן תקינות) מכיוון שכבר התייאשתי החלטתי ללכת לאורולוג פרטי האורולוג המליץ לעשות שתי בדיקות US כליות ושלפוחית כולל שארית לאחר התרוקנות. והשנייה שהיא קצת יותר בעייתית שהיא בדיקה אורודינמית הכוללת בדיקת זרימת שתן, ציסטומטריה של מילוי ותבחין לחץ זרימה. ובמידה ויש באמת היצרות חזקה אני אצתרך לעשות שוב את הבדיקה של הציסטוסקופיה שבמהלך הבדיקה גם יפתחו לי את ההיצרות סוג של ניתוח בהרדמה מלאה. השאלות הן כאלו: 1. האם זה שאני עושה בדיקות כאלו חודרניות הן עושות נזק במהלך הבדיקה ? 2. האם ניתוח באמת פוטר את הבעיה והאם יש סיבוכים בניתוח כזה והאם זה יכול לעשות נזק לטווח הארוך? 3. האם תיהיה לי בעיה לאחר ניתוח כזה להבאת ילדים? סליחה על החפירה אני פשוט כבר מיואש ולא שאלתי את הרופא את השאלות האלו כי לא הגענו לשלב של ניתוח. תודה ושבת שלום

07/08/2012 | 17:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רונן, האבחנה של הבעיה שלך עדיין לא ברורה. ולכן לא ברור איזה ניתוח מתוכנן כדי לאבחן היצרות בשופכה נהוג לבצע ציסטוגרפיה ולעיתים ציסטוסקופיה. צריך לקבוע מיקום ההיצרות , אורך ההיצרות לאחר קבלת כל הנתונים מחליטים על דרך הניתוח בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה