מיקרוליטיאזיס דו צדדי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/02/2009 | 14:10 | מאת: עדי מכפר סבא

שלום רב, אני בחור בן 24 בריא בדרך כלל. משקל תקין. לא ידוע על בעיות מיוחדות. מתאמן בכושר 2-3 פעמים בשבוע. לפני כחודשיים החל לי קצת כאב עמום מעל אשך שמאלי בצינורות שמובילים לאשך ולפעמים מקרין לאשך. הכאב מופיע לסירוגין ליום יומיים ואז נעלם ליום יומיים וחוזר וכו'. הייתי אצל אורולוג בקופח שבדק אותי ואמר שאולי יש לי וריקוצלה או שבר , לא בטוח, וצריך לבדוק ב US. ביצעתי היום US מפשעות וגם אשכים. אין לי כאבים באשכים או תופעות נוספות חוץ מהרגישות בצד שמאל מעל האשך שמקרין לאשך. US מפשעות דו צדדי: "לא הודגם בשני הצדדים בקע מפשעתי גם בזמן ביצוע מבחן ולסלבה. הודגמו בלוטות לימפה בשתי המפשעות-סונוגרפית תקינות" US אשכים - לגבי שני הצדדים כתוב בדיוק אותו דבר: "אשך שמאלי וימני בגודל תקין. הודגמו מספר מוקדים סידניים זעירים המפוזרים ברקמת האשך, ביטוי למיקרוליטיאזיס. אין עדות לנוזל הידרוצלה. ורידים ספרמטיים אינם מורחבים. אפידדימיס תקין" לסיכום: מיקרוליטיאזיס דו צדדי ל US מעקב" ברצוני לשאול: 1. האם המיקרוליטיאזיס יכול להיות סימן לכך שיש לי כרגע התחלה של סרטן באשכים? יש דחיפות? התור לרופא עוד כחודש. 2. איזה בדיקות כדאי לעשות באופן קבוע למעקב בנושא זה? US? בדיקות דם מסוימות? 3. מה הסיכוי שאחלה בסרטן האשכים והאם יש משהו שיכול למנוע בנושא זה? 4. עוד אין לי ילדים. האם יש סיכון מוגבר לבעיית פוריות? אם כן האם יש צורך במעקב פוריות או בהקפאת זרע וכו'? 5. היות וב US אין עדות לוריקוצלה או שבר ואם כך מה יכול להיות הגורם לכאב בצינורות מעל האשך? בדיקת הUS אמינה בנושא זה? תודה רבה על העזרה!!! עדי

03/02/2009 | 23:10 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עדי ! 1. מיקרוליטיאזיס אינו סימן לסרטן (פרט למקרים בהם אובחן בעבר סרטן). הסיכוי שלך לסרטן אשכים זהה לסיכוי של אוכלוסיית גברים כללית בגילך. מכאן שהתור לרופא אינו דחוף 2. מעקב US מספק (לעיתים אין צורך במעקב כלל) 3.הסיכוי שלך לסרטן אשכים זהה לסיכוי של אוכלוסיית גברים כללית בגילך. ממליץ בדיקה עצמית כפי שאני ממליץ לכל גבר בגילך. אני מסיק שלא היה לך ניתוח לתיקון אשכים תמירים. במידה וכן ממליץ מעקב US ובדיקה של אורולוג 4. מיקרוליטיאזיס אינו גורם סיכון לעקרות. להזכיר שכ- 25% מגברים ישראלים סובלים מפגיעה בפוריות בלי קשר למיקרוליטיאזיס 5. מכיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את הצילומים אין לי תשובה לשאלה זו. יתכנו מספר רב של סיבות לכאבים באשכים. בדיקת ה- US לרוב מדויקת אך אינה מושלמת. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה