בדיקה אורודינמית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/04/2012 | 21:24 | מאת: א

שאלתי היא כמה זמן משתמשים בהערכה אורודינמית ברפואה? האם היא אכן משקפת בעיות השתנה אצל ילדים? בני עבר כזו בדיקה בגיל 4 וחצי הקטטר הוחדר לו לאחר טשטוש(עד הבדיקה היה ערני לכל דבר ומודע להכל) הרופא הפסיק את הבדיקה לאחר שראה שהשלפוחית מתמלאת עד 480 סמק וללא רצון לתת שתן, האם אכן ניתן לסמוך על בדיקה זו? האם לא קיימת אפשרות שהילד היה תחת לחץ ולא רצה לשתף פעולה? אני שואלת זאת כיוון שהמלצת הרופא היא לבצע צנתור ע"י קטטר 3 פעמים ביום ואנו ההורים די חוששים מהתהליך. אודה על התיחסותך. תודה.

03/05/2012 | 10:08 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום א, ראשית אני רוצה להגיד לך שיש בדוקטורס פורום שלי ספציפי לאורולוגית ילדים , רצוי להפנות את השאלות הקשורות לילדים לשם. בדיקה אורודינמית היא בדיקה המבוצעת שנים רבות . כיום זו הבדיקה הכי אמינה שיש לנו למרות שגם בדיקה זו מוגבלת. חשוב להעריך את הילד שלך ולהבין מדוע יש נפחים גדולים , האם יש בעיה נוירולוגית ? האם יש שאריות שתן ועוד. ההחלטה לגבי צינטורים עצמיים היא בהחלט החלטה משמעותית במיוחד בילד שיש לו תחושה באיזור. רצוי שתפנו ליעוץ מסודר , אני לא יכול לייעץ בפורום עקב חוסר אינפורמציה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה