דם לעיתים בהתחלת השתנה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/11/2011 | 19:34 | מאת: יצחק מאור

לפני כמעט שנתיים יצא לי דם, בחלקו קרוש בהתחלת השתנה. מאז זה חזר מדי מס' שבועות. נעשו לי הבדיקות: ציטולוגיה, ציסטוסקופיה, CT כליות ודרכי השתן, אולטרא סאונד דרכי שתן, בדיקות שתן חוזרות – כולן תקינות לגמרי. כך גם בדיקות דם , כולל PSA. יש לי פרוסטטה מוגדלת – בבדיקה לפני כשנתיים 50 סמ"ק ושארית שתן לאחר התרוקנות כ 46 סמ"ק. במקביל שמתי לב כי בשנים האחרונות יש קושי ביציאות ואני נאלץ להעזר בהכנסת אצבע לחלחולת ע"מ שהחומר יצא. הדם בהתחלות השתנה בא להרגשתי לאחר החדרה עמוקה ו/או ממושכת של האצבע. הופניתי ע"י גסטרואנטרולוג למכון בבי"ח בו נעשו לי בדיקות TRUS ומנומטריה אנורקטית. נמצא כי יש לי אניזמוס (והופניתי להדרכת ביופידבק שם בעתיד לתיקון ענין הרפית הסוגר) לאחרונה עשיתי 2 בדיקות דם: הראשונה תקינה והשניה – מיד לאחר הופעת דם בהתחלת השתנה (שוב לאחר החדרת אצבע כנ"ל). בבדיקה זאת התקבלו חריגים: בילירובין 2 , אריתרוציטים(U) 25, 16 eritrocytrs (u)/field, mucous (u) +. האם אפשר לומר בבטחה כי הסיבה לדם מקורה רק בפציעת שלפוחית השתן כתוצאה מהחדרת האצבע לחלחולת? (ואז תקוותי כי המודעות שלי + הביופידבק יפסיקו זאת?)

01/12/2011 | 19:51 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אני לא חושב שאתה גורם לפציעה של השלפוחית בזמן החדרת האצבע, לרוב האצבע מגיעה עד לערמונית

מנהלי פורום אורולוגיה