איכות זרע לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/10/2011 | 19:46 | מאת: צעיר

שלום ד"ר נאמן אני בן 26, רווק, לפני 6 חודשים עברתי ניתוח וריקוצלה דו צדדי, הייתה לי וריקוצל בצד שמאל בדרגה 4, צד ימין דרגה 1-2, בבדיקת אולטראסאונד היה רשום כי יש הרחבת ורידים עד 6.1 מ"מ שתי בדיקות זרע שעשיתי לפני הניתוח היה מאוד לא טובות, אני אציג את הבדיקה השניייה שלפני הניתוח שהיא יותר טובה מהבדיקה הראשונה נפח: 2 מ"ל ריכוז: 2.2 מיליון תנועתיות: 10% אחוז זרעונים תקינים 10%, לא תקינים 90%. OTA Syndrome הבעיה היא שאני גיליתי שיש לי וריקוצל מאוד מאוחר, ככה לפחות ההערכה שלי, כי אני קודם כל רווק, אז אין דרך לגלות אם יש או לא, דבר שני לא היו כאבים, ולכן אין לי מושג כמה זמן היה לי וריקוצל, ואני פניתי לרופא רק לאחר שהשתכנעתי שאולי באמת יש לי משהו לא תקין באשכים, כי ראיתי שיש ורידים בולטים, אבל אין לי מושג כמה זמן היו בולטים לפני ששמתי לב לזה. ואני מודאג אם כבר יש לי נזק בלתי הפיך. עוד שבוע יש לי בדיקת זרע במעבדה, אני ניסיתי בבית לעשות בדיוק כמו שעושים בבדיקה, לאונן בתוך כלי (לא סטרילי במקרה הזה) ואחר כך ניסיתי להסתכל ושמתי לב כי יש שיפור בהשוואה למצב שלפני הניתוח אבל עדיין המצב אינו טוב, אני קבעתי את התוצאות הללו לפי הסתכלות בעין, ככל שצבע הדגימה היה יותר לבן ככה הסקתי שיש יותר זרעונים, וככל שראיתי צבע שקוף- הסקתי שזה נוזל זרע שאינו כולל זרעונים, אני יודע שזה לא מדוייק אבל מה שבאמת גרם לי להיות מוטרד הוא שהיה חלק לא קטן מהנוזל היה בצבע שקוף לגמרי והיה חלק אחר שהוא לבן וחלק אחר מהדגימה היה מעורבב, כלומר מה שאני אומר שאחוז הנוזל שהצבע שלו הוא שקוף תופס אחוז לא נמוך מסך הנפח (אולי 40 %). אם אני עושה השוואה למצב שלפני הניתוח אני יכול להסיק בוודאות שיש שיפור, אבל הבעיה היא אם השיפור הזה לוקח אותי בסופו של דבר לערכים התקינים, ומה שגורם לי להיות מודאג הוא שאחוז הנוזל שבצבע שקוף אינו קטן, כך שאני יכול להסיק שכמות הזרעונים קטנה. מה הסיכויים שאני אגיע לערכי הנורמה אחרי הניתוח? האם יש שיטה להעריך זאת? דבר שני, לאחר זמן קצר (5- 10 דקות) שמתי לב כי הצבע של הגימה נוטה להשתנות, הוא נוטה להיות יותר שקוף ופחות לבן. האם זה תקין? האם זה אומר משהו? חשוב לציין כי לפני שעשיתי לעצמי את הבדיקה בבית, שמרתי על הימנעות של כ 80 שעות. את הבדיקה הזאת עשיתי לאחר 4 חודשים מהניתוח , 5 חודשים ו6 חודשים וראיתי שיש שיפור כל הזמן. לציין כי אני בריא בדרך כלל. תודה

01/11/2011 | 18:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אין כלל ערך לבדיקות שעשית בבית. לא ניתן ללמוד על כמות הזרעים בדגימה לפי הסתכלות בלבד. צבע הזירמה יכול להשתנות כמו כן הצמיגות שלו. כ- 10 דקות אחרי השפיכה ישנו חלבון שמפרק חלק מנוזל הזרע והופך אותו לנוזלי יותר כדי שהמעבר בצוואר הרחם יהיה קל יותר . תמתין לבדיקה במעבדה , אין טעם להמשיך לעשות ניסויים לא מדעיים בבית

מנהלי פורום אורולוגיה