בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/10/2011 | 15:08 | מאת: רן

שלום , בן 40 , עם וריקוצלה באשך שמאל ,בבדיקת זרע קיבלתי את התוצאות הללו , אשמח לדעת האם התוצאות ממש לא טובות האם ניתן להכנס להריון בדרך טיבעית , מה ניתן לעשות ברמה האישית והאם בדיקה נוספת יכולה לשנות או להטיב עם התוצאה . האם תוצאה מצריכה ניתוח וריקוצלה ? חג שמח ותודה רבה . SPERMATOLOGY LEGEND: OS-Original Samle, SU-Swim UP, DGS-Density Gradient Selection, FD-Fall DOWN Transit Delay 30 Minutes Abstention 4 Day(s ) Method Masturbation Color White Viscosity Excess pH 8.7 Volume 4.0 mL WBC 4.5 10^6/mL Ref. Range < 1 Million/mL Round cells 15.0 10^6/mL Ref. Range < 5 Million/mL Vitality 52.0 % > 75% cell vitality Agglutination None Conc Original Sample 15.00 10^6/mL Ref. Range > 20 Million/mL T.Count Original Sample 60.00 10^6 Motility-OS Fast 7.0 Motility-OS Moderate 6.0 Motility-OS Slow 2.0 % Motility-OS Total15.0 % Ref. > 50 Fast+Moderate or >25% Fast Normal 5.0 % Strict criteria > 14% Normal Head 62.0 % Neck3.0 % Tail 30.0 % Survival Fast 6.0 % Survival Moderate 5.0 % Survival Slow 3.0 % Summary Original Sample Excess Viscosity WBC ++ Poor vitality Summary OS Conc Oligospermia Summary OS Motility Astenospermia Summary OS Morphology Teratospermia חג שמח !

22/10/2011 | 22:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רן ! אני תמיד ממליץ על לפחות שתי בדיקות ספירת זרע לפני קבלת החלטה. ככל שספירת הזרע נמוכה יותר כך הסיכוי להריון ספונטאני נמוך. עם 15 מיליון זרעים במ"ל הסיכוי להריון ספונטאני נמוך אך קיים אני לא יכול להמליץ על ביצוע או אי ביצוע ניתוח רק לפי הנתונים מבלי לראות את בדיקת ה- US ולבדוק אותך. ממליץ לך בחום לא להתחשב בהמלצות שאתה מקבל בפורמים או בכלל מרופא שלא בדק אותך בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה