אורודינמיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/09/2011 | 09:16 | מאת: איתי

לפני זמן מה היתה לי עצירות חלקית במתן השתן. בשתן הראשון של הבוקר יצא רק זרזיף דק והיתה תחושה של לחץ בשלפוחית. מדובר במקרה חד פעמי, שלא חזר על עצמו אחר כך. לפני שנתיים היה אירוע דומה, גם באופן חד פעמי. אורולוג ביקש שאעשה בדיקת שתן במעבדה, אולטרא סאונד כליות, ואורודינמיקה. שאלתי היא האם בדיקת האורודינמיקה הכרחית, וזאת משום שמדובר בבדיקה חודרנית (החדרת קטטר) שיש בה גם סיכון לזיהום (ולכן מקבלים גם אנטיביוטיקה). האם אי אפשר להסתפק בשלב הראשון רק בבדיקות המעבדה של השתן ובאולטרא סאונד? לא מתחשק לי לעשות בדיקות עודפות אם זה לא הכרחי. תודה על תשובתך. איתי.

17/09/2011 | 16:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום איתי ! אתה בעצם רוצה חוות דעת שנייה. מבלי לבדוק אותך ולהכיר את המקרה לא אוכל לחוות דעה. תפנה לאורולוג לבדיקה. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה