זרע דמי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/04/2009 | 17:16 | מאת: אביטל

לבעל שלי מזה שנתיים זרע דמי צבע הדם טרי. ביצענו כבר במהלך השנתיים אוטרסאונד מכוון לערמונית ואשכים, המוגלובין, PSA נבדק על ידי אורולוג פעמיים כולל בדיקה רקטלית והם לא העלו גבר חות מהאופציה של ביופסיה של הערמונית. האם לדאוג? אין לו כאבים אין בעיה עם זרימת השתן אינו קם בלילה להטלת שתן, ייתכן והוא סובל מפצע בצינור הזרע שאינו מתרפא? אולטרסאונד האשכים העלה ציסטה קטנה שלדעת האורולוג לא משמעותית ההמוגלובין מעט נמוך יחסית לגבר, נא התייחסותך בתודה אביטל

15/04/2009 | 11:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

הבירור במקרים אלו תלוי בגיל המטופל. רצוי להשלים אם לא בוצע:תרבית זרע, בדיקה לשחפת של דרכי שתן, מדידת לחץ דם (בגברים עם לחץ דם גבוה יש נטיה לדם בזרע), בירור תפקודי קרישה לוודא שאין הפרעה במנגנון הקרישה. כמו כן יש לוודא שאין דם בשתן, במידה ויש דם בשתן הבירור צריך להיות מקיף יותר. בחלק ניכר מהמקרים לא מגלים מה הסיבה לדם בזרע. לעיתים יש צורך בביצוע US דרך פי הטבעת המכוון לערמונית ולשלפוחית הזרע. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה