כאבים ונפיחות באשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/04/2009 | 04:23 | מאת: שמעון

יש לי בעיה באשך הימיני כבר בערך חודשכל כמה זמן יש לי נפיחות וכאבים, למשך כמה ימים כל פעם ואז זה מסתדר ואז שוב חוזר...הייתי אצל אורולוג אבל באותו יום באמת לא כאב לי והוא לא מצא כלום, יום ראשון אני עושה us אשכים שהרופאה שלי בבסיס שלחה אותי (אני בן 21), היום הכאב גם יותר מציק לי, למרות שזה כאב עמם כזה ולא משהו שאי אפשר לסבול. לפני זה לפני איזה חודשיים היה לי חשד לאבן בכליות(בעקבות קרטינין גבוה ודם בשתן-לא דם שנראה לעין אלא לפי הבדיקות), הקרטינין עכשיו יציב, דם בשתם לא נבדק לאחרונה. לפני שנתיים עשיתי ברית מילה. כמה שאלות: 1) האם יש קשר בין הבעיה באשך לבעיה שהייתה בכליות? האם יש סיכוי שהבעיה קשורה לברית מילה? 2) יש לי תור לאורולוג עוד שבוע וחצי (הפעם אני אנסה אורולוג אחר), האם זה יכול לחכות עד אז? אני מאמין שכן כי כבר זה הרבה זמן ככה, פשוט בגלל שהיום זה יותר הציק ל אז אני שואל. 3) האם יש קשר בין הנפיחות והכאבים לבין עומס על הגוף? או שתיית אלכוהול? ז"א האם אני עכשיו צריך להגביל את עצמי בגלל התופעה? תודה מראש!

12/04/2009 | 23:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1. לעיתים אבנים בדרכי השתן גורמים לכאבים שיכולים להקרין לאשך לכן תאורטית יכול להיות קשר. נפיחות באשך אינה אופיינית לאבנים בדרכי השתן. סבירות נמוכה שיש קשר לברית המילה 2. ישנם מקרים דחופים לדוגמא: תסביב של אשך, בקע מפשעתי שעובר כליאה, אבן חוסמת בדרכי השתן.אם מדובר במאחד מהאבחנות האלואז יש לפנות בדחיפות לטיפול 3. אם מדובר בבקע אז יש קשר למאמץ גופני. דתיית אלכוהול יכולה לגרום להשתנה מוגברת ובמקרה שיש אבן בשופכן יכול להיות החמרה בכאבים. בברכה ד"ר עמוס נאמן

13/04/2009 | 16:38 | מאת: שמעון

היי דוקטור, קודם כל תודה על התשובה... קיבלתי היום גם תוצאה של US DUPLEX אשכים, לפי הבדיקה הכל תקין... אז מה לדעתך זה יכול להיות? אידזה עוד בדיקות צריך לעשות? ואיך אני יכול לדעת אם יש לי תסביב של אשך או בקע מפשעתי שעובר כליאה? לא נראה לי שיש לי משהו מזה, אבל מצד שני אני גם לא יודע מה זה... תודה מראש, שמעון.

מנהלי פורום אורולוגיה