תכיפות במתן שתן זרימה חלשה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/11/2020 | 14:37 | מאת: תכיפות במתן שתן

בן 40 סובל שנים מדחיפות ותכיפות במתן שתן בכמויות קטנות זרם חלש מקוטע לפעמים ומאמץ במתן שתן. אחרי בדיקות אצל אורולוג. אלה הממצאים : 11.11.2018 שתן לכללית תקין ת"ש לחא צמיחה מעבדה - גלוקוס/קריאטינין בגדר הנורמה פלומטריה : 133 שיא זרימה 5 מ"ל לשניה ש"ש 26 סמ"ק ציסטוסקופיה - 25.11.2018 שופכה קדמית הדוקה אך ללא היצרות אנטומית, ערמונית קצרה וחוסמת, רירית השלפוחית תקינה ללא שאתות או ממצאים אחרים חשודים. פיות תקינות. בוצע תרגיל היפוך. פלומטריה - 150/5.3 מ"ל לשניה ש"ש 71 סמ"ק. עקומת השתנה מקוטעת ושטוחה. בדיקה גופנית : 11.112018 בטן רכה ללא רגישות או סימני גירוי צפקי אשכים תקינים בגודל ובמרקם , ללא גושים וללא רגישות דו"צ פין תקין ללא נגעים וללא הפרשה שופכתית. תרופות : Xatral Sr 5 Mg Tab 5 Mg ☆ התרופה5Mg Xatral עזרה אבל לא במידה ניכרת והסבל של תופעות הלוואי של התרופה כמו אף סתום מקשה על הנשימה והאכילה היום יומית. ☆ ניסיתי תוספי מזון כמו Brizo או פרוסה - דן של חברת נופר וזה לא כל כך עזר. האם אתה ממליץ על ניתוח או תרופה אחרת או פיתרון אחר ? תודה.

ממליץ ביקורת אורולוגית חוזרת, לא חסיד גדול של ניתוח לערמונית גיל כה צעיר

מנהלי פורום אורולוגיה