אידויי משולב של הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/05/2020 | 18:52 | מאת: גיל הזהב

שלום רב, בשל הגדלה שפירה של הערמונית קיבלתי קסראל 10מיליגרם. התרופה גורמת לי לסחרחורות. לאחר מספר חודשים הפסקתי עם התרופה. התרופה גם לא ממש עזרה לי בצמצום הסימפטומים. כיום אני קם 2-3 פעמים בלילה אבל מה שהכי מטריד זו תחושת הדחיפות בצורך להתרוקן כאשר אני חש שאני צריך לתת שתן. כדי לשפר את איכות חיי, אני שוקל לפנות לפרוצדורה של אידויי משולב (אידויי+ביופסיה) של הערמונית שמוצע לבעלי ערמונית מוגדלת שפירה. משום שהאידויי נעשה בתוך קליפת הערמונית, אני הרבה יותר רגוע באשר לסיכון לפגיעה אפשרית בעצבי הזיקפה שהם מחוץ לקליפת הערמונית. מה דעתך על כוונתי לבצע את האידויי? יש המלצות טובות יותר?

כל השיטות האנדוסקופיות יעילות, ניתן לבצע ניתוח סטנדרטי כמו TURP הן במסגרת בתי חולים והן במסגרות הפרטיות. כל ניתוחי הערמונית להגדלה טבה לא פוגעות בקופסית ולכן סיכון נמוך לפגיעה בזקפה

מנהלי פורום אורולוגיה