כאב בפין , מהירות זרם

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/02/2020 | 20:12 | מאת: גלעד

שלום אני בן 50. לא ידוע על מחלות מהותיות. לפני 18 שנה היה לי ניתוח אפנדיציטיס ובעקבותיו משום מה עצירת שתן 1.7 ליטר!! ועשו לי קטטר. מזה כ 15 שנה שמתי לב שזרם השתן קצת איטי לעומת העבר. בבדיקות מהירות השתנה בשנים האחרונות הזרם הממוצע היה כ 9 מל לשניה עם זרם מקסימום של כ 14 מל לשניה. ולפני חצי שנה הרגשתי פתאום שנהיה איטי יותר ובבדיקה עדכנית לפני 3 חודשים ירד למקסימום 8 ! וממוצע 6 שזה מאוד נמוך לגילי. בלילה קם להשתין הזרם מממש איטי אני מעריך כ 3 מל לשניה. לא עשיתי ציסטוסקופיה CT בטן אגן וכליות תקין לפני חודש. בדיקות דם ושתן תקינות. PSA שלי תקין כ 1.8 לפני כמה חודשים. לגבי שפיכה אין לי בעיה ואני שופך כמה פעמים בשבוע. אתמול בצהריים באוננות שפכתי והרגשתי אי נוחות כשהזרע יצא ופתאום כאב דוקר חד כ 1-2 סמ מתחת לכיפה של הפין בצד ימין. מאז חלף יום ודוקר לי קצת באיזור הזה של הפין וכשמשתין זה כואב שם ואחר כך כואב יותר. בדיקת שתן סטיק הבוקר תקינה. אודה על עזרתך. 1. מה יכולה להיות הסיבה לכאב הדוקר שהופיע לראשונה אי פעם בזמן השפיכה מתחת לעטרה? 2. באופן חריג מאוד עבורי לא שפכתי שבועיים ואז היתה השפיכה שיצרה את הכאב. יכול להיות שאם לא שופך זמן ארוך אז הפין נהיה יותר צר ואולי "נפצע" מכח השפיכה? 3. יכול להיות שזה קשור איכשהוא לערמונית? אבל אם כך למה הכאב נשאר יום אחרי ומוחמר בזמן השתנה? תודה רבה

לרוב כאב בשפיכה אינו קשור לערמונית ואינו אינדיקציה לבעיה מסוכנת

מנהלי פורום אורולוגיה