הפסקת השתנה עצמונית לאחר החלפת נפרוסטום בכליה אחת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/12/2019 | 23:11 | מאת: אלון5

אבי חולה סרטן שלפוחית השתן.עבר ניתוח ראשוני ונמצא בטיפול כימו. נאלץ לעבור הטמנת נפרוסטום בכליה שמאל עקב חסימת השופכן. בהמשך הפריש שתן גם לשקית וגם עצמונית. בעקבות עצירת שתן בנפרוסטום, אושפז בפנימית והוחלף נפרוסטום עי מח אנגיו. במהלך הפרוצדורה כנראה חטף זהום אי קולי בשתן ונשאר בבית החולים לקבלת אנטיביוטיקה לוריד. מרגע שחזר מהחלפת הנפרוסטום הפסיק לתת שתן עצמונית.בגלל שמפריש לשקית ללא קושי ובכמות מספקת ובגלל שלא נמצאו כל מדדים למצוקה כלייתית וכל הערכים בדם תקינים - שוחרר הביתה, למרות שלא משתין עצמונית. האם ההחלטה סבירה ? האם זה לא מצב חרום אורולוגי ? מה הסיבות האפשריות להפסקת ההשתנה הספונטנית, האם יש סיכוי להתאוששות ההשתנה? מי יכול לענות לי ואיזה בדיקות עלינו לבצע ?

תלוי אם יש שתי כליות ונפרוסטום אחד צפוי לתת שתן, אם לא נותן מחייב בירור אם יש כליה בודדת ונפרוסטום עלול להיות מצב שהשתן יוצא רק מהנפרוסטום

מנהלי פורום אורולוגיה