חסימת שופכן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חסימת שופכן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
16/10/2023 | 22:39 | מאת: בדיקת סיטי עם חומר ניגוד
מתוך פורום אורולוגיה אונקולוגית

ברצוני לשאול הנני מאובחנת עם הידרופירוזס בדרגה בינונית , התפקוד הכליות תקין. אמורה לבצע בדיקת סיטי לבטן ואגן . 1. האם במצבי אסור או מסוכן לעשות בדיקה עם חומר ניגוד? 2. האם לבדיקה עם חומר ניגוד יכולות להיות השלכות על החמרה במצבי הקיים ( בעניין תפקוד הכליות) ? 3. האם ללא חומר ניגוד התוצאה יכולה להיות לא מדוייקת? תודה לעונים!

שלום. 1. אם את לא בהריון או סובלת מרגישות לחומר ניגוד, זה לא מסוכן לך. 2. אם תפקוד הכליות תקין, חומר הניגוד לא אמור לפגוע בהן. 3. יש חשיבות לחומר ניגוד כדי לדעת האם ההידרונפרוזיס נגרמת בגלל חסימה של השופכן ומה חוסם.

אבי חולה סרטן שלפוחית השתן.עבר ניתוח ראשוני ונמצא בטיפול כימו. נאלץ לעבור הטמנת נפרוסטום בכליה שמאל עקב חסימת השופכן. בהמשך הפריש שתן גם לשקית וגם עצמונית. בעקבות עצירת שתן בנפרוסטום, אושפז בפנימית והוחלף נפרוסטום עי מח אנגיו. במהלך הפרוצדורה כנראה חטף זהום אי קולי בשתן ונשאר בבית החולים לקבלת אנטיביוטיקה לוריד. מרגע שחזר מהחלפת הנפרוסטום הפסיק לתת שתן עצמונית.בגלל שמפריש לשקית ללא קושי ובכמות מספקת ובגלל שלא נמצאו כל מדדים למצוקה כלייתית וכל הערכים בדם תקינים - שוחרר הביתה, למרות שלא משתין עצמונית. האם ההחלטה סבירה ? האם זה לא מצב חרום אורולוגי ? מה הסיבות האפשריות להפסקת ההשתנה הספונטנית, האם יש סיכוי להתאוששות ההשתנה? מי יכול לענות לי ואיזה בדיקות עלינו לבצע ?

תלוי אם יש שתי כליות ונפרוסטום אחד צפוי לתת שתן, אם לא נותן מחייב בירור אם יש כליה בודדת ונפרוסטום עלול להיות מצב שהשתן יוצא רק מהנפרוסטום

שלום, אמי חולה בסרטן שחלות בפעם שנייה. בפברואר 2017 היא עשתה פט סיטי. ״מודגמת יצירת גוש בגובה הקומון איליאק והתפצלות משמאל. גודלו כ- 3.5 ס״מ. גוש זה לוכד בתוכו את השופכן השמאלי. מודגם הידרו אורטרו נפרוזיס משמאל. טחול, לבלב ואדרנלים תקינים. הכליה הימנית במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס״. הרופאים רוצים להכניס נפרוסטום לכליה השמאלית. עד כמה זה חיוני, לפי תוצאות הפט סיטי ? הבנתי שאם קיימת חסימה של השופכן, אז יש בעיה עם מעבר השתן מהכליה לשלפוחית השתן. אבל, אין לה עם בעיה עם מתן שתן. רק שהשתן יוצא בכמות גדולה ובזרם חזק. היא שותה הרבה מים. בגלל זה רציתי להבין, האם אפשר להימנע מההליך הזה ? כיצד בפועל זה משפיע על איכות החיים ? זה אמור להישאר בפנים לתקופה לא מוגבלת ? קראתי שיש שקית שתן חיצונית, איך מטפלים בזה ? אשמח לקבל מענה והבהרה לשאלותיי . תודה רבה

בהמשך לשאלתי, רציתי להוסיף שאמי בת 59. לאחרונה הופיעו אצלה כאבים בבטן תחתונה וגב תחתון. זה מהחסימה של הכליה ? לא עדיף להסיר את הגוש, במקרה כזה במקום הכנסת נפרוסטום ? תודה תודה

ע"פ הבדיקה יש חשד משמעותי שהתהליך חוסם את הכליה, הדבר עלול להוביל להרס הכליה אם לא יטופל כהלהכה. ניקוז הכליה ע"י נפרוסטום או ניקוז פנימי עשויים להציל את הכליה. גם עם כליה אחת מייצרים שתן ולכן לא ניתן להעזר בכמות או זרם השתן לקבוע אם כליה אחת חסומה.

תודה על המענה. איך בפועל מתפקדים עם נפרוסטום ? היא צריכה להיות עם זה גם בבית ? לא עדיף להסיר את הגוש שחוסם ? תודה רבה

שלום. לבני בן ה-19 יש מחלת קרוהן שבגללה היתה לו חסימה של השופכן. כדי לפתוח את המעבר שמו לו תומכן שהוחלף כל 3-4 חודשים. עכשיו הוא עבר לטיפול בבית חולים אחר, ושם אמרו שיחליפו רק אחרי שנה. האם זה בסדר? תודה.

שלום תלוי בסוג התומכן. יש כאלו שניתן להשאירם לשנה יש כאלו שלפחות זמן