קריש דם באשך לאחר ניתוח אידרוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/10/2019 | 14:14 | מאת: ניצן

בני בן ה-7 עבר ניתוח הידרוצלה בשני הצדדים לפני 3 שבועות, לאחר 4 ימים האשכיים התנפחות ממש והוא העלה חום , אושפזנו להשגחה והתחלנו מתן אנטביוטיקה, החום פסק ושוחררנו הביתה בבדיקת האולטראסאונד בבית החולים הראה כי צד אחד זרימת הדם מוחלשת יותר. בביקורת אצל הרופא המנתח לאחר שבועיים מהניתוח מראה כי אשך אחד עדיין נפוח וקשה במגע , הרופא אמר כי יש לו קריש דם . אמר לי להגיע לביקורת בעוד 3 חודשים . ובמידה לא יהיה שיפור יבצעו חתך באשך לניקוז הקריש דם. שאלתי היא האם הקריש דם יכול להיספג בעצמו בזמן הזה ? האם יש סכנה לצינורית הזרע או בכלל בזמן ההמתנה הזו? או שלא להמתין וללכת לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר. תודה

קרישי דם אכן נספגים, לוקח להם זמן לעשות זאת, אך הם נספגים ללא נזק רצוי לעמוד בקשר עם המנתח ולשתף אותו בדאגות

מנהלי פורום אורולוגיה