ערמונית מוגדלת וערך psa גבוה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/03/2019 | 22:00 | מאת: א

שלום, אבא שלי בן ה- 64 ביצע בדיקת דם וערך ה- psa יצא 4.15 (psa חופשי 0.61). אציין שערך ה- psa לפני שנה וחצי היה 3.68. לאחר ביקור אצל אורולוג והפניה לאולטרסאונד, הממצאים הצביעו על ערמונית מוגדלת בנפח 85 סמ״ק. האורולוג (שטרם ראה את ממצאי ה- us, אלא רק את בדיקת הדם) אמר שאבי יחזור אליו בעוד כשלושה חודשים. אני מודאגת וחוששת מכך שמדובר בפרק זמן ארוך מדי וכי יש לדאוג למעקב תכוף יותר. האם כך? האם יש לקבוע תור קרוב יותר לאורולוג? תודה רבה.

בדיקת US אינה מעלה או מורידה את החשש לסרטן ערמונית, ערכי PSA מעט מוגברים ויש מקום לשקול ביופסיה, אם מחליטים כנגד ביופסיה עדיף להמתין קבועי זמן גדולים יותר בין בדיקה לבדיקה

מנהלי פורום אורולוגיה