אבן בשופכן השתן בגודל 7 מ"מ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/01/2019 | 19:33 | מאת: עירית

שלום, אמי בת 81 , ברקע דמנציה פרונטו טמפורלית אחרי cva, בעיות קוגניטיביות משתנות, סיעודית עם מטפלת צמודה 24/7. הגיעה למיון עם חשש לחסימת מעיים, נמצאה לה דלקת בדרכי השתן, בבירור סיטי עם חומר ניגודי נמצאה לה אבן באורך 7 מ"מ באורטר הפרוקסימלי, הידרונפרוזיס בינוני. בבית חולים מבקשים לנתח, רק בגלל בעיה אחרת במוח אצל אמי , יש חשש מההרדמה, ופה הרופאים די חוששים אם לאשר את הניתוח כי יש חשש בהרדמה, כרגע הופננו לנוירולוג ומומחה לכלי דם, השאלה שלי היא כזו 1. לאמא שלי אין חום וכרגע גם אין כאבים, מה קורה אם לא ינתחו אותה? כל זעזוע כזה יכול להביא להתדרדרות מוחית במצבה, 2. אין שיטה אחרת להוצאה של אבן בגודל הזה שלא בהרדמה מלאה? הפחד שלנו שהניתוח אולי יצליח אבל הפגיעה מההרדמה תהיה הרבה יותר גדולה וכואבת וכרגע אף רופא לא מוכן להמר על כך. אודה על כל תשובה והכוונה עירית

אכן מצב סבוך, אבן בשופכן עלולה לגרום/לחקות חסימת מעיים, ניתן לא לנתח אבנים בשופכן אך הדבר עלול לגרום להרס של הכליה באותו הצד, לחלופין לפעמים האבן יוצאת מעצמה ולכן כדאי ורצוי לעקוב אחר המצב

מנהלי פורום אורולוגיה