טיפולים לאחר הוצאת גידול מכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/01/2019 | 19:13 | מאת: רוז

שלום. עברתי ניתוח להוצאת גידול RCC מכליה עם שוליים נקיים בלפרוסקופיה רובוטית. לאחר הניתוח נאמר לי שאין צורך בטיפול כימי או הקרנות אלא רק מעקב CTU כל 1/2 שנה בקהילה. האם המעקב צריך להיות אצל אורולוג או אונקולוג או שיש רופא שהוא אורולוג/אונקולוג, כמו כן מבקשת לדעת האם נכון הוא שבסוג הנ"ל לא עושים כל טיפול לאחר הניתוח אפילו כטיפול מונע? תודה.

התשובה תלוית גודל הגידול ואגרסיביות הגידול, ניתן לעקוב דרך אורולוג או אורולוג אונקולוג

17/01/2019 | 11:59 | מאת: רוז

תודה על התגובה. במכתב הפתולוגיה כתוב clear cell renal carcinoma 3.4 cm in. diameter fuhrman grade 2. No tumer invasion present into renal capsule or perinephric fat.

מנהלי פורום אורולוגיה