בדיקה אורודינמית שכשלה והפניה לציסטוסקופיה בהרדמה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/07/2016 | 15:52 | מאת: ברק

שלום רב, אני בן 48, עברתי ניתוח פריצת דיסק לפני 28 שנה, דיסק L4\L5. הופנתי ע"י האורולוג שלי לבדיקה אורודינמית כולל FLOW לאחר תלונות על הפרעות במתן שתן במיוחד בשעות הבוקר לאחר לילה של שינה רציפה. זאת לבקשתי למרות שהבדיקות לפני כחודשיים של אולטרא סאונד כליות היו תקינות עם שארית שתן של 15 סמ"ק וערמונית בגודל תקין וללא אבנים בכליות. בהגיעי היום לבדיקה האורודינמית "מפוצץ" במים, בבדיקת ה- FLOW שקדמה לבדיקה האורודינמית היתה לי שארית שתן של 580 סמ"ק שירדה ל-300 סמ"ק לאחר נסיונות התרוקנות נוספות. הפלומטריה היתה בנפח 223 סמ"ק שיא זרימה 3 מ"ל לשניה, עקומה מוארכת ומקוטעת. בנסיון האח והרופאה להכניס לי קטטר לפני הבדיקה האורודינמית לצורך ריקון השלפוחית סבלתי מכאבים עזים ובלתי נסבלים והרופאה פסקה מלנסות להחדיר את הקטטר והפנית אותי לבדיקה ציסטוסקופית בהרדמה מלאה בהנחה שמדובר בהיצרות של השופכה. יצאתי כואב ומאוכזב שלא הצלחתי לבצע את הבדיקה האורודינמית ולעלות על מקור הבעיה. ברצוני לציין שבעיית ההתרוקנות באה והולכת ואינה קבועה. היא מחמירה במיוחד כשאני נאלץ להעמיס את שלפוחית השתן בכמויות נוזלים גדולות לפני בדיקה. ולראיה בשתי הבדיקות אולטרה סאונד האחרונות שקדמו לאורודינמיקה לא היו שאריות שתן משמעותיות. ברצוני לשאול האם הבדיקה הציסטוסקופית בהרדמה יכולה לעלות גם על בעיות עצבוב של השלפוחית (שנבדקות בבדיקה האורודינמית שכשלה לצערי) ? האם עלי לחזור לאורולוג בטרם אלך לציסטוסקופיה בהרדמה? תודה ברק

ציסטוסקופיה מזהה בעיות פיזיות דוגמת הצרות, גידול, צוואר מוצר ולא בעיות עצבוב

מנהלי פורום אורולוגיה