דלקת כרונית בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/09/2017 | 10:43 | מאת: ירון

אני בן 32, מאובחן בדלקת כרונית בערמונית, האנטיביוטיקה לא עזרה, לבסוף האורולוג שלח אותי לרפואה משלימה, וזה מה שעשיתי ובאמת שהוריד את הכאבים לתדירות נמוכה יותר, לא הייתי אצל האורולוג כמה חודשים, ויש לי את כל התסמינים, כאבים בגב, בבטן תחתונה, אבל לא כמו שהיה פעם בזכות טיפול עם וויטמינים ותזונה מותאם אישית(פחות חלבון). מה שכן, מפריע שלא הצלחתי לפתור את הבעיה לחלוטין, וחוץ מזה ככל שאני מבצע יותר יחסי מין אז יש יותר כאבים וכמובן השתן מתפצל. לאחרונה חזרתי לאורולוג אחר, ואמר שזה בסדר שהפנו אותי לרפואה משלימה אבל אני צריך להבין שזה לא פיתרון(העיקר שאני שופך על זה הרבה כסף כי לא יודעים מה לעשות ברפואה רגילה), אולי יוריד כאבים אבל זה לא יפתור את הבעיה ואמר שאין מה לעשות, נתן לי תמסולין אומניק לשתן מתפצל, לקחתי כמה ימים ואז ראיתי הפחתה של כמות הזרע וגם היו לי יותר כאבים וקישרתי את זה לאומניק שהשפיע לרעה על משהו שם. אז מה לעשות.האם זה תקין ההפחתה של הזרע, האם להמשיך לקחת את הכדור? אוזלת היד של הרפואה ממש מתסכלת בנושא הזה. ואני בכלל לא מבין למה לקחת כדור ש"אמור" לעזור לפיצול בשתן אחרי כמה חודשים שלוקחים אותו ובינתיים עושה תופעת לוואי לא רצויה, של חוסר זרע כמעט בעת שפיכה,וגם היו לי תחושות מוזרות בזמן סקס. נשמע לי לא הגיוני. הרי אפשר למצוא כדורים מהרפואה הטיבעית שמבוססים צמחים שמשחררים שרירים של שלפוחית השתן ומקטינים ערמונית כמו סו פלמטו ואחרים, שעושים את העבודה בלי לגרום להפרעות בשפיכה והקטנה של כמות הזרע. שמעתי שיש טיפול של עיסוי ערמונית משולב עם פיזיותרפיה. האם כדאי לעשות ?

דלקת בערמונית הינב מצב כרוני מתסכל ועיקש, איני ממליץ על נטילת טמסולין שכן גורם לשפיכה רטרוגרדית והיעילות מוגבלת, טיפולים אלטרנטיביים בהחלט עשויים לסייע.

מנהלי פורום אורולוגיה