כאבים בעיקר באשך שמאל ובאזור, ללא פתרון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/05/2017 | 22:45 | מאת: דותן

שלום לכולם, שמי דותן, בן 25. בחודשים האחרונים החלו להופיע לי כאבים באשכים, בעיקר באשך שמאל. זה החל במין תחושת "זרמים" באשך שמאל, והפך לכאב "סטנדרטי" שבא והולך. רוב הזמן הכאב סביל, אך ישנם רגעים לא מעטים בהם הכאב בהחלט גורם לתחושת אי נוחות. על אף שהכאב מופיע בשני האשכים, אשך שמאל הוא ללא ספק הדומיננטי יותר. נגיעה חיצונית גורמת לכאב גם כן (יותר מנגיעה רגילה באשך), ואף גורמת לכאב באיחור של כמה דקות. פעילות גופנית מגבירה את הכאב, אם כי לא בצורה דרסטית. הכאבים מתחילים וחולפים ללא שום גירוי חיצוני, או פעולה ספציפית. שמתי לב (ואני מניח שזה נשמע קצת מוזר), כי בחלק גדול מ"זמן הכאב" של אשך שמאל, מופיעים כאבים גם בכל הצד השמאלי, מהבטן ועד הרגל: כאב בטן קצת מוזר, כאב באזור השמאלי של הישבן, ואפילו מין כאב שמרגיש כמו כאב שרירם/זרמים בירך ובחלק העליון של רגל שמאל, אך מופיע במקביל לכאב באשך. הייתי אצל שני אורולוגים, ושניהם אמרו שהכל תקין, אך הכאב לא עוזב אותי, ולכן החלטתי להתייעץ איתכם. אחד האורולוגים שלח אותי לאולטראסאונד אשר הדגים את הממצאים הבאים: אשך ימין: מרקם הומוגני. ללא עדות לזרימה מוגברת. מעט הידרוצלה. ציסטה זעירה בראש האפידרמיס. רושם לוריקוצלה קל. אשך שמאל: מרקם הומוגני למעט הסתיידות קטנה באספקט הקדמי. ללא עדות לזרימה מוגברת. מעט הידרוצלה. ראש האפידרמיס בגדר הנורמה. וריקוצלה קל. מחלות רקע: קרוהן קל מאוד (לא מטופל בתרופות כבר כמה שנים). על אף שהאורלוגים קבעו כי הכל תקין, הכאב קיים, נמשך, ובהחלט מעורר תהייה. אשמח לכל עצה/רעיון בנושא. תודה רבה, דותן.

כאבים באשכים מאד שכיחים, למרבה הצער. חשוב לשלול תהליך תופס מקום באשך (נשלל אצלך) חשוב לשלול מחלת אבנים אשר לעיתים גורמת לכאב קורן לאשך בהעדר ממצאים מחשידים לבעיה בסיסית רצוי ליטול נוגדי כאבים בעת הכאבים וזהו

10/05/2017 | 21:53 | מאת: דותן

תודה רבה על התשובה, ד"ר לינדנר.

מנהלי פורום אורולוגיה