דליפת שתן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/07/2015 | 02:21 | מאת: שרה

שלום רב, אני חודשיים אחרי הלידה הראשונה שלי. לידה טבעית ללא אפידורל שהסתיימה בקרע עם 15 תפרים. התחיל לי לפני יומיים דליפה בשתן. אני לא מזהה מתי הדליפה רק מרגישה רטובה ואי נוחות רבה ונאלצת להחליף תחתונים כמה פעמים ביום. לא מרגישה כל תופעה של דלקת בשתן, אין צריבה, אין ריח מיוחד לשתן, אין כאב או תכיפות במתן שתן. אני גם לא מזהה שהדליפה היא בעת מאמץ או משהו מיוחד. זה הגיע באופן פתאומי ודווקא לאחר הלידה לא הרגשתי שאיני שולטת במתן שתן ולא זיהיתי דליפה. האם זה זמני ? או מעיד על בעיה יותר עמוקה? זה ממש גורם לי למבוכה ואי נוחות.. איך אפשר להתגבר על זה? ולמי עליי לפנות בעניין? תודה

23/07/2015 | 09:17 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרה, מהתיאור שלך עולה חשד כי מדובר בנצור (פיסטולה) בין שלפוחית השתן לנרתיק . ואז שתן מטפטף באופן קבוע דרך הנרתיק . כמובן שצריך לאשר אבחנה זו בבדיקות הדמיה . את צריבה לפנות לאורולוג המתמחה באורוגניקולוגיה (ענף של אורולוגיה שמטפל בבעיות של נשים מהסוג שאת מתארת) בברכה, ד"ר עמוס נאמן

23/07/2015 | 11:06 | מאת: עוד שאלה קטנה, בבקשה.

תודה על התשובה אך, האם זה הגיוני שזה מופיע רק עכשיו, חודשיים אחרי הלידה? תודה

מנהלי פורום אורולוגיה