צרבות לאחר פונדופליקה ותיקון בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

07/03/2019 | 10:17 | מאת: ליאור123

עברתי ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה לפני 7 שבועות עקב רפלוקס שאובחן אצלי לפני כשנה ולאחר שסבלתי מתופעות לוואי קשות מתרופות נגד חומציות (ניסיתי כמה סוגים) , עברתי כמובן את כל הבדיקות הנדרשות (מנומטריה , PH וגסטרו). בשבועיים האחרונים נראה שהרפלוקס חזר ואני חש צרבות וכאבי גרון כולל תחושת גוש בגרון כמו לפני הניתוח... מצב רוח ירוד במיוחד כרגע :( האם זה נורמלי והאם זה אמור לעבור לבד? המנתח אכן אמר לי שאכן שיהיו כאבים מאוכל שנע בוושט ולא יורד לקיבה אך אני מרגיש שזה ממש רפלוקס מכיוון שזה קורה בדיוק כפי שהיה לפני הניתוח כשעה-שעתיים אחרי האוכל שתחושבת הרעב מתחילה ואז מתחילים הכאבים והכאבי גרון לאחר מכן...

צריך לחזור לביקורת כירורגית וגסטרואנטרולוג,אחרי ניתוחים אלה לוקח זמן הסתגלות למצב החדש,אשר עדיין דורש תרופות,הדרכה דייטנית ומעקב.

10/03/2019 | 09:40 | מאת: ליאור123

היי ד"ר תודה רבה על המענה. כשאתה אומר זמן הסתגלות אתה מתכוון לזמן הסתגלות של הגוף לפונדופליקציה עד שהיא מתחילה לתפקד כLES תקין ? קבעתי תור לשבוע הבא לממנתח שלי. תודה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים