פונדופליקציה - רפלוקס ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים - כירורגיה וגסטרואנטרולוגיה

28/11/2018 | 14:46 | מאת: ליאור123

שלום , סובל כ10 חודשים מרפלוקס שאובחן בבדיקת אימפידנס כאשר נמצא שהוא גם מגיע לי לגרון וזה מסביר את הצרידות והעייפות הקולית שאני סובל ממנה לאורך זמן זה. בנוסף נמצא בקע סרעפתי 3 ס"מ במנומטריה ו%40 fail peristalsis לצערי אינני מגיב טוב לכדורים(נקסיום , אומפרדסק,לנטון,זרידוקס) שגורמים לי לחוסר תיאבון שמתבטא גם בבחילות כשאני מנסה לאכול ובעקבות כך ירדתי כ8 קילו ואני נמצא כעת בתת משקל. בנוסף אציין שרק הנקסיום עצר את הצרבות. כאשר אני מפסיק עם הכדורים התיאבון חוזר אך יש צרבות יומיות , למרות דיאטה קפדנית,שובע מוקדם ומדיי פעם בחילות. בבדיקת האימפידנס לא נמצא קורלציה גבוהה בין התלונות שלי (בחילות , כאבי חזה מדיי פעם). SAP =80%, להתקפי הרפלוקס למרות שרפלוקס שמגיע עד הלוע נמצא. רציתי לדעת האם אפשר במצבי לעשות ניתוח פונדופליקציה כדי לשפר את המצב הנוכחי ולהקל על הגרון. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
28/11/2018 | 15:11 | מאת: ליאור123

רק אוסיף שבמנומטריה נמצא בנוסף גם low LES pressure. ובבדיקת גסטרוקסקופיה הוושט היה תקין ולא הייתה דלקת.

שלום. אם אתה מהצפון ,ממליץ לך להגיע עם כל הבדיקות שביצעת למרפאות חוץ שלנו - כירורגיה.בברכה.

10/12/2018 | 16:13 | מאת: ליאור123

תודה על המענה , לא , אני מהמרכז.... הבנתי שמצב כזה מומלץ לעשות פונדופליקציה חלקית (toupet/dor) , האם אתן מצבעים אותן במרפאה שלכם גם ?

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים - כירורגיה וגסטרואנטרולוגיה