לד"ר שלום, אשמח אם תענה לי.

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

25/05/2005 | 15:22 | מאת: אורן

אני בן 14 ורואה לכלוכים בעיניים , בגלל עכירות בג'ל. פניתי לרופא ואמר שהלכלוכים יעברו , ואין בעיה ברשתית. קראתי באינטרנט שזה קורה לאנשים בגילאים מעל 50 האם זה אומר שהזגוגית התכווצה אצלי והתנתקה מהרשתית? דבר שקורה בגילאים יותר מבוגרים.. וזה בלתי הפיך? "גלגל העין מלא בחומר הנראה כג'לי ונקרא זגוגית. הזגוגית בנויה רובה ממים אך יש בה סיבי קולגן, חומצה היילורונית ועוד. סיבי הקולגן מחברים בין הזגוגית לרשתית סביב עצב הראיה וכן בהיקף הרשתית. עם השנים, בדרך כלל מעל גיל 50 יש שינויים במבנה הזגוגית והיא בבת אחת מתכווצת ומתנתקת מהרשתית. היא מנתקת אתה מעט רקמת חבור שהייתה סביב עצב הראיה ואז מופיעה עכירות קטנה המטיילת בשדה הראיה ומתוארת על ידי החולה כ"זבוב" או "פרפר", חוטים ועוד. " קראתי על זה כאן: http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Departments/Medical+departments/Ophtalmonew/EynayimClalit/EynayimClalitPatientsInfo/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%96%D7%92%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA.htm תודה על תשובה!

25/05/2005 | 23:01 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

זה לרוב מופיע מעל גיל 50 אך לא רק. זה מופיע מוקדם יותר בחיים בעקבות חבלה כהה לעין ואצל אנשים עם קוצר ראייה גבוהה. כמובן חשוב לעבור בדיקה על מנת לקבוע אבחנה וטיפול

25/05/2005 | 23:47 | מאת: אורן

ואין לי קוצר ראיה גבוהה.. עברתי בדיקה ולא נקבע לי שום טיפול , הרופא אמר שהלכלוכים יעברו בכל אופן , מה התשובה לשאלה: ? האם זה אומר שהזגוגית התכווצה אצלי והתנתקה מהרשתית? וזה בלתי הפיך? או שלא בהכרח? תודה רבה!!

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים