ניוון רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

17/01/2005 | 13:59 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר, אני פונה בשם אבא שלי הוא סובל מניוון רשתית כבר הרבה מאוד שנים (הוא בן 65). משקפי ראיה בכלל לא עוזרים לו ויש לו כאלה אבל עם מאמץ הוא מצליח לקרוא את הכתוב אם כי הוא איטי בגלל הניוון ברשתית. אמרו לו כי אין טיפול טוב לבעיה הזאת . אבא שלי מעוניין לקבל מידע בקצרה על הבעיה הזאת ועל דרכי הטיפול בה אם הן קיימות בכלל . אשמח אם תוכל לומר בכללי אם יש טיפול שישפר בצורה משמעותית את מצבו. תודה מראש

17/01/2005 | 22:38 | מאת: ד"ר ישראל שטרסמן

לליאורה, באמת אין טיפול טוב לבעיה זו. במקרה הטוב ניתן לנסות לשמור על הקיים ולרוב אין טיפול היכול לשפר את המצב. כאשר יש מה שנקרא ניוון יבש ממליצים רק על טיפול עם תערובת של סוגי ויטמינים מסוימים על מנת למנוע את הניוון היותר קשה מסוג הרטוב. כאשר יש ניוון רטוב לפעמים יש טעם להציע טיפול עם לייזר. רצוי להיות במעקב כדי לודאות שסוג הרטוב של ניוון אינו מופיע. אפשר גם לגשת למכון לכבדי ראיה על מנת לנסות להתאים משקפי קריאה מיוחדות.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים