ניתוח עיינים לקשישה בת 83

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

03/12/2016 | 18:09 | מאת: רון

ד''ר שלום אמא שלי אשה בת 83 עם היסטוריה של קטרקט וניתוח קטרקט בשתי העיינים.בשנה האחרונה עלייה בלחץ בעיינים טיפולים שלש פעמים אזופט אלפא ופעם לומיגן בתוספת חצי כדור לא הורידו לחצים הלחצים נעים עיין שמאל 28 עיין ימין 30 . רופאת העיינים שלחה להתייעצות לפני ניתוח גלאוקומה ונמצא בבדיקה pcicol דחוקה קדימה בשתי העיינים . הזוית בשתי העיינים סגורה בכל היקף ניפתחת מעט בלחיצה . הממצאים וההחלטות אקןןאוס עובר לחלל הזגוגית ודוחק עדשות קדימה . הזווית נסגרת והלחץ עולה ונוצרת מיופיה פרוגרסיבית . המלצה לויטרקטומיה אחורית וחיבור לשכב קדמית לחלל הזגוגית וליצירת one comprament/ שאלתי האם קיימת רק דרך ניתוחית למצב זה? מה הסכנות בניתוח . ואיזה ממוחי העיינים מתאים לכך . וזאת בשל גילה ומצבה הבריאותי . שכן הרופא היועץ טען שהניתוח לא פשוט תודה רוני

תיאור המקרה בהחלט מתאים למצב לא שגרתי , ובפרט שמדובר בשתי עיניים. ניתוח הויטרקטומי במקרה זה אינו בהכרח מסובך, אך חשוב מאד לוודא כי זהו אכן המנגנון שגורם לעליית הלחץ. הייתי ממליץ לפנות למומחה לניתוחי רשתית בבית חולים הסמוך למקום המגורים שלכם. במידה ותירצו - ניתן לתאם גם בדיקה אצלי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה: 08-9760247 (פרטי + קופות חולים) שערי-צדק: 02-6555417 דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים