צפים בעין ימין-פתרונות?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

27/08/2016 | 17:19 | מאת: אלי

בן 43, משקפים מינוס 8 לערך. לפני שנה וחודש בעקבות חבלה בראש הופיעה נקודה חומה מול מסך בעין ימין. נשלחתי למיון עיינים, שם אובחן פלואוטרס. רופאת המיון, כמו גם רופאי הקהילה טענו כי המוח יתרגל- חלקם טענו למספר שבועות, אחרים למספר חודשים- אלא שבחלוף שנה המצב לא השתפר כלל. מנגד, מערכת העצבים בדרכה להרים ידיים ואני עצבני, חסר מנוחה, וסובל באופן כללי ויומיומי מהפולאוטרס, הן באור יום , כגון: הליכה ברחוב והן בעבודה מול מחשב. בשעות הערב המצב מתייצב. אין לחץ מוגבר בעין והרשתית תקינה [אם כי רופא העיניים ציין כי דקה בתחתיתה]. האם יש מזור זולת ניתוח ויטרטקומה?

קיים טיפול לייזר (YAG) שלמעשה מרסר את העכיריות לרסיסים קטנים. נפוץ יותר בארה"ב, בארף לא תפס ובצדק. סיכון חותר מאשא ניתוח ויטרקטומי, , ותוצאות לא צפויות. אם אכן אתה ממש סובל - הפיתרון הוא ניתוח, ועדיף עם שילוב קטרקט - שבאורח משני יתקן את המספר (אבל רק בתנאי שהכיוון הוא לנתח שתי עיניים...)

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים