ניתוח ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/11/2015 | 17:20 | מאת: בת-שבע

לפני שלושה ימים עברתי ניתוח ויטרקטומיה בעין שמאל. מזה שנה וחצי הנני סובלת מקרעים חדשים ברשתית וכן לאחר חיבורם נפתחים הקרעים שוב וגם נוצרים קרעים חדשים. האם לאחר ניתוח זה לא תמשיך הרשתית להיקרע? תוך כמה זמן אחזור לראות בעין שנותחה? מה יכולה להיות הסיבה שהישנות וחזרה של קרעים ברשתית? אין לי במשפחה אף אחד שסובל ממחלות עיניים כלשהן או בעיות ברשתית. נולדתי פג לפני 59 שנים בשבוע 25 להריון. האם זו יכולה להיות הסיבה? מתי אוכל לראות שוב בעין שנותחה? תודה בת-שבע

לרוב הבעיה נפתרת לחלוטין על ידי הניתוח. לעיתים יש צורך לבצע ניתוח נוסף של חיגור. הראיה תחזור כאשר יספג הגז = בין שבועים ל-6 שבועות, תלוי בסוג הגז שהיה בשימוש בניתוח

18/11/2015 | 13:49 | מאת: בת-שבע

ד"ר הילל הנכבד, תודה על התייחסותך ותשובתך. מה הן התופעות שאני אמורה להרגיש על מנת לדעת אם צריך ניתוח חיגור? כרגע שבועיים לאחר הניתוח אני רואה מטושטש ובועה בראייה מהאמצע למטה בעין שנותחה. תודה

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים