ביקורת מעקב

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/10/2015 | 10:16 | מאת: חן

שלום רב! רופא עיניים רשם לי: "...יתר לחץ דם - שינויים מתקדמים. בבדיקת קרקעיות העיינים סימנים מתקדמים של רטינופטיה היפרטנסיבית עם סימני הצטלבות (a-v- crossing) של כלי הדם ללא דימומים או אקסודטים. רשתיות צמודות..." 1) אז בעיקרון הלחץ דם שלי כל הזמן מתחת ל-115/70. זה הכל בעיקבות שנים עברו? 2) האם לא מומלץ ורצוי טיפול כלשהו? (הוא הסתפק ב"ביקורת בעוד חצי שנה"). האם ללא טיפול ההתקדמות תהיה מהירה עוד יותר? 3) האם יש בכלל טיפול בשלב הזה? 4) הבנתי ש- CVA הוא די בלתי נמנע. אכן? תודה!

כעיקרון הסימנים משקפים את המצב בעבר - גם אם כיום לחץ הדם מאוזן. אין טיפול לעינים מלבד איזון לחץ דם במקרה כזה. לגבי CVA - זה נחשב גורם סיכון, אך לומר שזה בלתי נמנע זו הפרזה גדולה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים