שארית ERM צמודה לרשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

04/12/2013 | 13:58 | מאת: רבקה

דר גרייפנר הלל שלום רב, בחודש 3/2013 עברתי ניתוח ERM בעין ימין בעקבות בדיקת OCT שגילתה עובי מרכז הרשתית במקולה 484 מיקרון וממברנה מכווצת על פני הרשתית אשר גורמת לעבוי מקולה ולהשטחת הפוויאה. וגם בצקת ציסטואידית CME של המקולה. אני רוצה לציין כי חלה הדרדרות בראייה מקרוב ומרחוק באופן משמעותי מאז הניתוח ואי אשפר להתאים לי עדשה למשקפיים. OCT אחרון מתאריך 11/2013 הראו שבעין נשארו שארית ERM צמודה לרשתית עם עיוות מסויים של השקע הפוביאלי, ללא משיכה או עיבוי של הרשתית. עובי מרכזי 347 מיקרון. השאלה שלי במקרה שלי מה ניתן לעשות כדי לשפר את הראייה שלי? והאם עליי לעבור ניתוח חוזר? בברכה רבקה

לא בהכרח. תלוי במספר גורמים - וביניהם חדות הראיה, תלונות נוספות אם קיימות - כגון עיוות ראיה, וכן המצאים בצילום ה=OCT. זה שיש שאריות ממברנה - לא אומר הרבה. יש להיוועץ במומחה רשתית שיראה את כל התמונה. רפואה שלמה. ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה: 08-9760247 (פרטי + קופות חולים) תיאום בדיקה לפני ניתוח/ניתוחים - 052-8109680 (הלל יפה/ שערי צדק)

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים