AMD EXUDATIVE עין ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

25/03/2012 | 18:23 | מאת: דדו כהן

מומחה לרשתית שבדק אותי כותב במכתבו :"אזור גליוזיס נרחב בחלק טמפורלי תחתון של מקולה עם מעט נוזל בשוליים.2 עניים ירוד גרעיני + דימום סביב התופס פובאה. משמאל ERM,עם שינויים פיגמנטריים PED קטן. טיפול : RET.EXAM+IND.OPHTHALMOSCOPE MYDRIASIS. אודה לך,דוקטור נכבד, אם תואיל בטובך להסביר לי את המשפטים הנ"ל כי אני לא מבין ומאד דואג. אני בן 81.

בעין ימין ניוון רשתית מתקדם - אך יתכן שיש מקום לנסיון זריקות אווסטין - לא בטוח שיעזור. עין שמאל מצב טוב יותר, יש בעית ניוון רשתית שע"פ מה שתיארת - ייתכן וכרגע דורשת רק מעקב, אך דרושה בדיקה טובה של תשלום ה-OCT, וכן צילום FA. בנוסך קיימת שם בעיה נוספת של קליפה על פני הרשתית - לא ברור ממה שפורט אם דורש ניתוח או לא. לא מצויין מה היו המלצות הרופא. מה שכתוב "טיפול" - זה לא המלצות לטיפול, אלא דיווח לקופ"ח על מנת לקבל תגמול כספי...

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים