תופעות לוואי לניתוח ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

12/03/2011 | 22:38 | מאת: חיים

שלום. עברתי לפני חודש ניתוח ויטרקטומיה עם גז בלבד בעיין שמאול להלן מספר שאלות : 1. מה משך הזמן בו הגז נעלם מהעין? 2. איבחנו לי שמתחילה לי תופעת קטרקט , האם זה זה חייב לקרוא בכל ניתוח כזה ?. אם כן כיצד ניתן לצמצם את הבעיה? 3. אם ידרש ניתוח קטרקט לאחר ניתוח כזה, האם ממולץ לעשות באותו באותה מחלקה בית חולים או אצל רופאים פרטיים דרך הביטוח

לוי בסוג הגז - בין שבועיים ל-6 שבועות. לאחר ניתוח כריתת זגוגית פעמים רבות מופיע קטרקט מוקדם יותר, ולעיצים אף ממש סמוך לניתוח. כל זמן שיש גז בעין - לשכב לא על הגב - שכן מגע של הגז עם העדשה מזרז קטרקט. לעיתים רבות מוצא הקטרקט כבר בזמן הניוח הראשוני - או בהמשך מתי שהוא כבר מפריע לראיה. בכל מקוםפ שתבחר לבצע את הניתוח - שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה..

15/03/2011 | 10:04 | מאת: חיים

שלום תודה על תשובתך , שאלה נוספת אני לאחר חודש ויומיים לאחר הניתוח הפסקתי לקחת טיפות מידראמיד לפני שבוע , ממשיך לקחת טיפות עניים אופלוקס ו-סטרודקס 3 פעמים ביום ומשבוע הבא לצמצם עד להפסקה. ביום חמישי ה 10.3.11 היתי בביקורת והורחבו לי האישונים. השאלה היא : אני מבחין שהאישון בעיין שנותחה מורחב יותר כ- 4 מ"מ קוטר מהאישון בעיין הבריאה כ- 2.5 מ"מ קוטר האם זה מצב נורמלי או שמחייב פניה מיידית לרופא

נורמלי לאחר ניתוחי רשתית.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים