פענוח בדיקת OCT תיקון מייל קודם

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/10/2009 | 16:43 | מאת: קרן

אמי בת 65 עברה ניתוח רשתית בגיל 22 בעין ימין ובגיל 40 בעין שמאל כמו כן סובלת מקטרקט בעין שמאל השבוע בצעה בדיקה OCT להלן התוצאות אשמח לקבל הסבר ודרכי טיפול במידה ויש צורך שמאל : מודגמת ממברנה אפי רטינאלית על פני המקולה, מודגם חור מקולרי משמעותי יותר מבימין. הודגם עיבוי רשתית קל ימין: מדוגמת ממברנה אפי רטינלאית עלפני המקולה מודגם חור מקולרי למלרי בהתהוות לא הודגם עיבוי רשתית

תוספת - כמובן שגם ממברנה רטינלית עשויה לגרום ירידה בחדות ראיה, ובמקרים אלו ניתנת לרוב לתיקון ניתוחי.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים