שאלה לגבי ממצא ברשתית באחת העיניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

30/12/2019 | 23:55 | מאת: אבי

שלום, בן 37, ברקע גסטריטיס אוטואימונית.נוטל b12. לפני כשנה הרגשתי עיוות בשדה התחתון של אחת העיניי (העיוות חלף) ואני נמצא במעקב של רופא עיניים מומחה לאוביאיטיס עקב ממצא של CWS שסווג כ BRAO לא קלאסי באחת העיניים. לאחר בירור מקיף לא נמצא עד היום הגורם הסיסטמי. נכון להיום יש רזולוציה מלאה ולכן הופניתי להמשך מעקב בקופ"ח. בבדיקה של רופא עיניים הוא ציין שיש MAS בודדת במרכז באחת העיניים. מבירור באינטרנט קראתי ש MAS משמעו מיקרואניוריזמה. הרופא עיניים לא התייחס כלל לממצא הזה בבדיקה ולא דיבר איתי בנושא. האם יש לממצא איזושהי חשיבות כשלעצמו? תודה אבי

תיאור של MAS בבדיקה קלינית - אינו ספציפי, ולא הייתי מסיק מכך שום מסקנה. מה שנראה לי חשוב יותר - זו העובדה שאתה בחור צעיר, והיה לך אירוע של חסימת וריד - שבעיקרון קורה בגלל גורם סיכון - שלא נמצא עדיין, ומבחינתי הוא קיים - ולא מטופל. הייתי ממליץ לפנות להמטולוג - על מנת לבצע בירור מעמיק של גורמי סיכון לקרישיות יתר. בפרט שציינת שיש לך מחלה אוטואימונית, ומחלות כאלו לעיתים קשורות לכך. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום ניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected] קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

03/01/2020 | 17:28 | מאת: אבי

הייתי צריך לציין מקודם שבוצע ספקטרום רחב של בדיקות דם ביניהן מה שרשמת (בדיקות לקרישיות) והכל יצא תקין. גם הוספתי שלא נמצא הגורם הססטמי לממצא.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים