זריקות אווסטין בהנקה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

06/10/2019 | 20:51 | מאת: אביטל

אמורה להתחיל זריקות אווסטין ומניקה תינוקת בת חצי שנה, האם יש לכם מידע לגבי זריקות אווסטין בהנקה או לחילופין טיפול יעיל אחר לבצקת שנוצרה בעקבות crvo שיהיה מותר בהנקה

למרות הכמות המזערית שעוברת לדם -לדעתי אין לקחת סיכון ולהניק בזמן טיפול בזריקות אווסטין. לגבי CRVO - קודם כל הכי חשוב לברר מדוע קרה, ובפרט שאני מניח כי את לא מבודרת. במקרים אלו - יש לבצע בירור מקיף, תוף ייעוץ של המטולוג - לשלול נטיה לקרישיות יתר, כולל מוטציות שונות. הבצקת של CRVO - אכן עוברת מהר יותר עם אווסטין - אך גם ללא. אין עדיין מחקרים המשווים תוצאות ארוכות טווח עם או בלי טיפול. פשטו מקובל לטפל - אך בעבר, לפני גילוי האווסטין - CRVO, ובפרט אם מדובר מסוג לא איסכמי, ובצעירים - היה עובר "עצמונית" - אם כח לא מהר, ולעיתים אף שנה - שנתיים. אופציה נוספת - שגם היא לא מומלץ לדעתי - היא טיפול בזריקת סטרואידים - כגון אוזורדקס. עשוי בסבירות גדולה לזרז התפתחות קטרקט...

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים