מתלבט בין ניתוח מיידי למעקב

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

03/05/2019 | 12:37 | מאת: ריאד

ד"ר גרייפנר שלום רב לפני כשבוע הגעתי לבדיקת עיניים שגרתית בקופת חולים. עין שמאל שלי היא עין עצלה. עין ימין +1.5 / מינוס 0.5 אך בפועל אני מרכיב משקפיים רק בעת קריאה. מעבר לעניין המשקפיים אני רואה היטב בעין ימין ואין לי שום תלונות. הרופא שלח אותי למיון בבית חולים שם סיכום הבדיקה כדלקמן: "היפרדות רשתית ישנה מימין. OCT עין ימנית היפרדות רשתית טמפורלית. ERM ושיני מסור, אטרופיה בשכבות חיצוניות טמפורלית. בוצע צילום OPTOS. אפשרות טיפול-מעקב אל מטל ניתוח. ההמלצה לבצע ניתוח." אמר לי שההיפרדות קרובה למרכז הראיה. הוזמנתי לייעוץ נוסף כי בצד ההמלצה הפורמלית לניתוח ראיתי שהרופאים התחבטו. חשוב מאוד להדגיש שוב שאני רואה טוב בעין ימין ואין אצלי שום סימפטומים מאלה המוזכרים בקשר של היפרדות רשתית. האם קיימת אפשרות של מעקב בלבד בנסיבות אלה? אם לא אעשה ניתוח עכשיו ותחול התדרדרות פתאומית האם מעשית ניתן לעשות ניתוח מיידי? אני מאוד מפחד מניתוח ומתוצאות הלוואי. בתודה מראש

קשה לי להביע דעה ללא בדיקה. חוש ה,ריח, שלי אומר שכדאי לנתח - ובפרט שמדובר בעין יחידה. הסיכון בניתוח קטן לעין ערוך מהסיכון ללא. כמובן שדעה רצינית מחייבת בדיקה בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: [email protected] קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים