ניתוח ויטרקטומיה משןלב בקטרקט

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

29/04/2019 | 07:58 | מאת: נתנאל

שלום, אישתי בת 63 סכרתית, עברה לפני כ 5 חודשים ניתוח ויטרקטומיה משולב קטרקט בעין ימין עקב דימום מסיבי בחלל העין . הניתוח עבר לדברי הרופא בהצלחה והראיה בעין חזרה, אבל לא כמו שהיתה. ממספר משקפים בעין של פלוס שתיים, שונה לה המספר למינוס אחד וחצי. הדבר גורם לה בעיה בהתהקלמות למשקפים עקב השוני במספרים בין שתי העיניים. ( המספר בעין שמאל הינו פלוס שתיים). השאלה שלי האם השינוי במספר הגיוני? בלתי נימנע? מה ניתן לעשות?. תודה מראש

בניתוח קטרקט מושתלת עדשה, והיא משנה את המספר. לרוב משתדלים לא להשאיר מסםר + לאחר הניתוח - אלא סבבי 0 או לכיוון המינוס - שזה עדיף, שכן מאפשר ראיה מקרוב ללא משקפיים. במידה ולא מסתדרת - כדאי לשקול ניתוח קטרקט גם בעין השניה.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: [email protected] קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים