טשטוש קל של שולי הדיסקה וצילום OCT

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

07/03/2019 | 13:21 | מאת: שימי

שלום רב, מזה מספר שנים אני במעקב תדיר אצל רופא עיניים, זאת בעקבות גילוי של מחלת הסוכרת. לאחר שנים של מעקב אצל רופא נפלא, נאלצתי להחליף רופא בעקבות עזיבתו של הראשון את הקופה. לאחר מספר ביקורים אצל הרופא החדש, הכל היה תקין, כמו אצל הקודם. בבדיקה לפני כחודש הופנתי לצילום OCT בעקבות הממצאים הבאים: קרנית: clear לשכה קדמית: ב.מ.פ. אישון: ב.מ.פ. עדשה: זכה זגוגית: ב.מ.פ עצב הראיה: טשטוש קל של שולי הדיסקה רשתית: ללא עדות לסמני סכרת בנוסף ל-OCT הרופא המליץ לי לקבוע תור לנוירולוג, בעקבות הממצאים. אך בדיקה אצל נוירולוג, דרך הקופה, כרוכה בהמתנה של חודשים לא מעטים... היום חזרתי לרופא עם הצילום והוא אמר שמבחינתו יש לחזור על הצילום בעוד כחצי שנה. כששאלתי אותו מדוע הפנה אותי לנוירולוג ומה הפענוח, הוא לא אמר לי דבר מפורש.אני נמצא בעומס רגשי ותקופה לא פשוטה ותשובה לא ברורה מהרופא זה הדבר האחרון שכרגע נצרך עבורי. אני מניח שעצם העובדה שלא קיבלתי היום הפניה לטיפול מעשי כלשהו, זהו דבר חיובי. אך עדיין "רבות מחשבות בלב איש"... לעצם השאלה. למה לדעתך הוא הפנה אותי לנוירולוג עוד בטרם ראה פענוח של OCT?

הממצא של "טשטוש גבול דסקה" עשוי להעיד על בעיה שקשורה לנוירולוג. יש לי הרגשה כי זה לא ממצא אמיתי- אך כמובן יש לבדוק זאת. המלצתי היא לחזור לרופא ולשקול ספציפית האם הממצא קיים, והאם יש צורך בבירור. במידה והוא חושב שזה ממצא אמיתצי- לעיתים יש צורך בהפניה לבירור במיון. מכיוון שלא הופנית למיון - אני מניח שהממצא אינו משמעותיח

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים