בצקת שלא עוברת שנתיים אחרי ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

24/01/2019 | 20:45 | מאת: אני

שנתיים אחרי תיקון היפרדות רישתית עם סיליקון, ושנה וחצי אחרי הוצאת סיליקון. בOCT רואים בצקת CME עקשנית שלא עוברת. הרופא נתן לי טיפות של סטרודקס וולטרן אופטה. זה מוריד את הבצקת, אבל אחרי שמפסיקים את הטיפות היא מייד חוזרת. האם יש צורך לעשות עוד בדיקות בשביל לברר מה גורם לבצקת שלא עוברת במשך זמן ארוך כל כך אחרי הניתוח?

האם שירדה הבצקת היה שיפור בראיה? במידה וכן - יש כמובן חשיבות לטיפול. במידה וטיפות עוזרות - להמשיך.. יש צורך לבדוק היטב אם יש גורם כלשהוא המגביר דלקת תוך עיינית - כגון בעיות בעדשה (אם בוצע ניתוח קטרקט). ניתן לשקול גם זריקה של סטרואידים - כגון STK (קנלוד ליד העין9 - או זריקת אוזורדקס. לרוב לאחר טיפול מתאים - הבצקת חולפת ולא שבה. לעיתים - דורש טיפול "אחזקה" קבוע... בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים