אבחנה לא ברורה מלפני המון זמן

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

07/12/2018 | 12:20 | מאת: לי

שלום בת 27 בעבר לפני 8 שנים אישון ימין שלא הגיב לאור לאחר כמה ימים עבר ולא ניתנה אבחנה סופית למקרה , לא בוצעה הדמיה אך בוצעו לחץ תוך עייני אולטרסאונד עיניים ושדה ראיה תקינים . מאז ועד היום רואה אורות מרוחים צל שיוצא מכתוביות מוארות ורואה את שדה הראיה רועד כמו רטט חלש בתמונת הראיה . סיפרתי את התופעות למלא רופאים שלא התייחסו ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת מעקב אצל נוירואופטלמולוג שאמר הכל תקין מבחינתו ולהמשיך הלאה . לפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים שאיני מכירה שעשה לבני בדיקה ועל הדרך שאלתי אותו הוא שאל למה לא בוצעה הדמייה ואמר שאולי יש שינויים בחומר הלבן או האפור במוח , מה שהוא אמר הלחיץ אותי ולא הבנתי אותו . האם כל מה שאני חשה עלול להצביע על פגיעה מוחית ?! אבל איזו פגיעה שיכולה לגרום למה שאני חשה עד היום ? והאם יש סכנה פתאום לאבד את הראיה ?!

מבלי להכיא את הפריטים - במידה והיתה בעיה שמצריכה הדמיה - ניתצן להניח כי הנוירואופטלמולוג, שזו המומחיות שלו - היה מבקש. מכיוון שעבור מספר שנים - וללא החמרה, וכן בדיקות עיניים תקינות - ניתן להניח די בוודאות כי הבעיה אינה מתקדמת באופן שמצדיק דאגה..

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים