חורים ברשתית ולאטיס

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

19/10/2018 | 01:25 | מאת: חי

שלום ד״ר לפני שנה וחצי ביצעתי prk להסרת משקפיים ממספרים גבוהים (כמעט -9 ) חודש לאחר הניתוח חליתי באדנו וירוס אשר מטופל ב fml עד היום עקב חזרה של עכירויות לאחר הפסקת טיפול. לפני שלושה חודשים התחלתי לסבול מתופעת הפלוטרים בשתי העיניים, אשר מופיעים בצורת חוטים ונקודות ואף כמו פיח של עשן כל פעם שאני מזיז את העיניים מטה מעלה ומצד לצד. בלילה אני מרגיש שהאורות של פנסי רחוב זזים יחד עם תנועת העיניים. נבדקתי היום ע״י מומחית לרשתית שמצאה כי יש חור בעין ימין שעה 2 ובשתי העיניים אובחן לאטיס בהיקף התחתון של הרשתית. הומלץ לבצע טיפול לייזר בעין ימין. השאלה שלי היא האם יכולים להתפתח חורים נוספים בעתיד עקב לאטיס? ממה מומלץ להיזהר או להימנע עקב מצב עדין זה? והאם הלייזר להסרת משקפיים יכל לגרום למצב זה? אני די אובד עצות מכיוון שאמור להתחיל לימודי רפואה בחול בשנה הבאה. תודה על העזרה.

הלטיס - וכן החור - קשורים למבנה העין - נפוץ יותר בקוצר ראיה גבוה, וכלל לא קשור ללייזר . מה שחשוב זה להיות במעקב שגרתי, שכן בהחלט עשויים להתפתח חורים נוספים בעתיד - ועדיף לטפל לפני שיש בעיות. אין כל מניעה ללמוד רפואה. גם אין מניעה מכל פעילות - פשוט לחיות רגיל, ולהקפיד להיבדק, בד"כ מספיק פעם בשנה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים