ניתוח להוצאת שמן סיליקון מהעין

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

03/08/2018 | 17:52 | מאת: יעל

לפני כחמישה חודשים עברתי ויטרקטומיה + קטרקט + הזרקת סיליקון 5500 בגלל היפרדות חוזרת של הרשתית - היפרדות מלאה. (בניתוח הראשון שבו ההיפרדות הייתה חלקית הוכנס גז).כרגע המצב יציב אומנם הראייה לא ממש חזרה והיא מטושטשת -הבנתי שבגלל הסיליקון . אולם היא יציבה על 6/36 המקולה שטוחה, יש הרמה סביב קרע תחתון אשר טופל מספר פעמים בלייזר לחיזוק. אני אמורה לעשות ניתוח נוסף כמתוכנן לשטיפת הסיליקון קילוף ממברנות והחזרת סיליקון נוסף. האם ניתוח זה שאני מבינה שהוא מחוייב המציאות לא עלול לגרום שוב להיפרדות הרשתית ו/או הידרדרות נוספת בראייה? אני פשוט חוששת שהסיכון בניתוח זה עלול לעלות על התועלת. במילים אחרות מה עלול לקרות אם לא אעשה את הניתוח ואשאר עם הסיליקון. עד שהגעתי לאיזו שהיא יציבות אני חוששת מהחמרה. תודה מראש על התשובה יעל

במידה וקיימת היפרדות בחלק התחתון למרות הניתוח שעברת - כדאי לנתח שוב. בניתוח כמובן מוציאים את שמן הסיליקון, מתקנים מה שאפשר, לעתים מוסיפים חיזוק חיצוני על ידי חגורת סיליקון (BUCKLE), ובסוף מחזירים שמן סיליקון. לא ניתן להשאיר שמן סיליקון בעין לנצח, והמטרה העיא להביא את הרשתית למצב שבהמשך יהיה ניתן להוציא את השמן - ושהרשתית תשאר צמודה... אכן בכל ניתוח יש סיכונים, אך המצב כעת הוא זמני - ולא יוכל להישאר כך לנצח.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

10/08/2018 | 17:14 | מאת: יעל

אני ממש מודה לך על התשובה המפורטת. מתפללת שאכן בסוף הרשתית תישאר צמודה יעל

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים