חור במקולה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

02/04/2017 | 13:12 | מאת: ב.ג

שלום אני בן 73. לפני כ-5 חודשים לאחר שעשיתי בדיקת ראייה אצל אופטיקאי התברר לי שבעין ימין הראיה שלי מאוד מעוותת. (לא היה באפשרותי לקרוא בעין ימין, לקרוא כתוביות מטלוויזיה ולראות למרחק בצורה ברורה). לאחר בירור אצל רופא עיניים התברר שיש לי חור במקולה. עברתי 2 ניתוחים (עם הזרמת גז לתוך העין) ואחרי הניתוח השני שנערך לפני כחודשיים התברר שהחור נסגר היטב. הבעיה היא שהראייה בעין ימין לחלוטין לא השתפרה. הרופא שניתח אותי אמר שמבחינה כירורגית אין יותר מה לעשות וייתכן שיש לי נזק בלתי הפיך ברשתית. שאלתי היא: האם ניתן לבצע איזשהו טיפול על מנת לשפר את מצב הראייה בעין? ואם לא, האם קיימים משקפיים מיוחדות שיאפשרו לי לקרוא ואולי גם ראיה יותר טובה למרחק? מחכה לתשובה בתודה מראש

אכן מה שאנו יודעים זה לרוב - לסגור את החור. במידה והחור היה זמן רב לפני הניתוח - לעיתים רבות הראיה אינה משתפרת. בחיי היום יום אין כל מגבלה בשימוש בעין השניה - העין הטובה, ובעיקר צריך לשמור עליה - כולל בדיקות תקופתיות וכן צילום OCT ע,פ המלצת הרופא

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים